Hanna Lammi

Ajankohtaista:

 • Taiteiden yön konsertti Todelliset värit to 17.8.2023 klo 19 ja 21 Helsingissä
  Lue lisää konsertista »

 • Tutustu ammatilliseen kehittämistyöhöni psykofyysisestä lähestymistavasta laulamiseen.
  Lue tiivistelmä »

 • Lue lisää opinnäytetyöstä »

  image Esittely - Laulaja

  Sopraano

  Olen klassinen laulaja, sopraanosolisti, ensemblelaulaja ja kuoroammattilainen. Äänityypiltäni olen lyyrinen sopraano.Laulajana minulle on tärkeää pystyä käyttämään ääntäni joustavasti ja monipuolisesti. Olen työskennellyt paljon liedin, barokkimusiikin ja nykysäveltäjien teosten parissa. Konsertoin säännöllisesti soolo-ohjelmistolla, olen tehnyt oopperarooleja kamarioopperoissa ja studioproduktiossa sekä esittänyt kirkkomusiikkiteoksia. Viime vuosina olen tehnyt myös genrerajoja ylittäviä cross-over-projekteja. Kuoro- ja ensemblelaulajana laulan musiikkia renessanssiohjelmistosta klassiseen nykymusiikkiin ja rytmimusiikkiin

  Valmistuin Turun Musiikkiakatemiasta laulupedagogiksi vuonna 2006. Tein solistisia jatko-opintoja Tukholman oopperastudiossa ja professori Dorothy Irvingin ohjauksessa ja olen täydentänyt opintojani Metropolia Ammattikorkeakoulun YAMK-koulutusohjelmassa laulunopettajanani Marjut Hannula.

  Oopperaa

  Oopperarooleja olen tehnyt Tukholman oopperastudiossa (mm. Marsalkatar, Strauss: Ruusuritari, Vitellia, Mozart: Tiituksen lempeys) sekä kamari- ja barokkioopperaproduktioissa Suomessa (mm. Morsiamen rooli Pauliina Isomäen oopperassa Tahdon!).

  Liediä ja barokkia

  Liedlaulajana olen esittänyt paljon nykysäveltäjien teoksia, pohjoismaista laulumusiikkia ja viime vuosina konsertoinut paljon barokkiohjelmistolla. Liedin parissa olen tehnyt pitkään yhteistyötä mm. pianisti Tuuli Lempan kanssa konsertoiden Suomessa ja Pohjoismaissa, ja yhdessä olemme kantaesittäneet norjalaisen säveltäjän Karstein Djupdalin teoksia. .

  Kuoro

  Soolokonserttien lisäksi työskentelen ammattikuorolaulajana - kamarikuoro Key Ensemblen riveissä (sopraanon varaäänenjohtaja), Helsingin Kamarikuorossa sekä Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtyeessä. Olen laulanut myös Savonlinnan oopperajuhlakuorossa.


  Laulupedagogi
  Kehittämistyö
  Hanna Lammi - Sopraano
           Webdesign A. Jokisaari                                                   © 2023 Hanna Lammi